Hart is een eenzame jager

-
Auteur: Carson MacCullers

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans -
Cover van het boek 'Hart is een eenzame jager' van Carson MacCullers
Uitgevers Athenaeum-Polak & Van Gennep, Athenaeum, Singel Uitgeverijen
Uitgavejaar 2005
ISBN139789025334185
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In Het hart is een eenzame jager passeert een bont gezelschap van misfits de revue. Zo is er Mick, een dromerige adolescent die muziek in haar hoofd hoort, Jake Blount, een schreeuwerige alcoholist die het marxisme aan de man probeert te brengen, en de oude dokter Copeland, die een verloren strijd voert tegen het onrecht dat het zwarte deel van de bevolking wordt aangedaan. Ironisch genoeg denken deze verstotelingen een luisterend oor te hebben gevonden in de doofstomme meneer Singer.
In een sobere maar elegante stijl weet McCullers als geen ander het schrijnende sociale isolement waarin haar personages gevangen zitten te beschrijven.
Het debuut van McCullers werd onthaalt op veel bijval van de toenmalige literaire kritiek. Critici uit de jaren veertig roemden de schrijfster om haar inlevingsvermogen, haar smetteloze stijl en haar kunst om als blanke schrijfster een realistisch beeld te scheppen van de zwarte bevolking in het zuiden van Amerika. Haar succesvolle roman werd in 1968 verfilmd met in de hoofdrol Alan Arkin.
Charles Bukowski wist de grote kwaliteit van McCullers het meest trefffend te verwoorden. Een gedicht bij haar dood eindigt hij met de woorden: 'as everything/continued just/as/she had written it'. En zo is het precies: McCullers spiegelt ons een wereld voor die in en in tragisch is, maar tegelijkertijd zo wáár. Deze kwaliteit maakt Het hart is een eenzame jager tot een onvergetelijke roman.

Bestellen

Bestel 'Hart is een eenzame jager' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.