Hart van mijn land ik ben terug

-

een literaire wandeling door het Zeeland van Hans Warren

Auteurs: Eric de Rooij, R. Boogaart

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Biografieën & Memoires 68
Cover van het boek 'Hart van mijn land ik ben terug' van Eric de Rooij en R. Boogaart
Uitgever Lubberhuizen
Uitgavejaar 2007
ISBN9059371518
ISBN139789059371514
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Hart van mijn land ik ben terug
Een literaire wandeling door het Zeeland van Hans Warren
Ronny Boogaart en Eric de Rooij


Aan de hand van gedichten en fragmenten uit Geheim Dagboek wandelen we door het Zeeland van Hans Warren. Dit boek bevat nooit eerder gepubliceerde tekeningen en foto's die Warren zelf maakte van de Zeeuwse natuur.

Hans Warren (1921-2001) leefde en werkte bijna zijn gehele leven tussen Westerschelde en Oosterschelde. Hier schreef hij zijn kritieken voor de krant, ontstonden zijn verzen en hield hij minutieus zijn dagboek bij. Hij zag ook hoe het Zeeuwse landschap veranderde. Op de plekken waar hij als kind fossielen zocht en uitkeek naar vogels, verrees een kerncentrale en een industrieterrein. Het station waar hij jarenlang zovelen verwelkomde en van zovelen afscheid nam, is er niet meer.

Dat alles vergaat en niets blijft, is in Warrens werk een sterke onderstroom. Zijn Zeeland is in de afgelopen eeuw kleiner geworden. Toch zijn er nog altijd plekken waar de dichter had kunnen verzuchten: Hart van mijn land ik ben terug.

'Het zeehuis dat hem dichter maakte, de vogelparadijzen van zijn jeugd, ze verdwenen ergens in de mist van de vooruitgang. Maar met Ronny Boogaart en Eric de Rooij wandel je erheen. Je ziet het ineens, hoort het, ruikt het bijna, het Zeeland van betere tijden, het landschap van Hans Warren.'
Mario Molegraaf

Bestellen

Bestel 'Hart van mijn land ik ben terug' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.