Hart voor de zaak

-
Auteur: J. van Minden

Categorie:Business / Onderwerp: Management -
Cover van het boek 'Hart voor de zaak' van J. van Minden
Uitgever Business Contact
Uitgavejaar 2005
ISBN9025415946
ISBN139789025415945
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Medewerkers die zichzelf weten te enthousiasmeren en er een schepje bovenop doen - in het belang van de organisatie, de klant, en niet in de laatste plaats van zichzelf - vormen de basis voor een succesvol bedrijf. Hart voor de zaak is een boek over motivatie, maar dan die van medewerkers die al gemotiveerd zijn - waarom ze zo belangrijk zijn, hoe u ze kunt herkennen en selecteren en wat u als leider kunt doen, móét doen om ze gemotiveerd te houden.
Van Minden heeft dit onderwerp, organizational citizenship behavior, beschreven op basis van wetenschappelijk onderzoek, en de materie heeft een ruime toepasbaarheid. Hij doet praktische aanbevelingen en schetst ideeën en concepten die voor veel managers bruikbaar zullen zijn. Maar verwacht geen wondermiddel: zoals alle boeken over coachen en leidinggeven begint het werk pas bij wat ú er als manager of betrokken medewerker mee doet.
Dr. Jack van Minden is psycholoog en oprichter van bureau Psycom in Amstelveen. Dit advies- en trainingsbureau is gespecialiseerd in verschillende aspecten van human resources management. Van Minden is auteur van onder meer de everseller Alles over psychologische tests. Verder schrijft hij regelmatig columns in vakbladen en spreekt hij op internationale conferenties en seminars.

Bestellen

Bestel 'Hart voor de zaak' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.