Haruba, het mysterie van een verborgen rijk

-

the mystery of a hidden kingdom

Auteur: C.I. van Zadelhoff

Categorie:Kind & Jeugd / Onderwerp: Romans & Zelf lezen 4153
Cover van het boek 'Haruba, het mysterie van een verborgen rijk' van C.I. van Zadelhoff
Uitgever Maande Middle School
Uitgavejaar 2010
ISBN139789491029011
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Vlak voor de meivakantie ontploft er een landmijn in de buurt van een Frans dorpje aan de voet van de Mont Blanc, waar Fleur en haar vrienden wonen.


Fleur vindt een papier met daarop de samenstelling en ontploffingstijden van de mijn, waardoor zij er zeker van is dat deze niet afkomstig is uit de Tweede Wereldoorlog, maar met voorbedachte raden in het bos is geplaatst.


Omdat de politie hier niets van wil weten, besluit Fleur de formules met haar vrienden te ontrafelen en ontdekken ze dat er een opening in de bergwand van de Mont Blanc naar Haruba is ontstaan, een mythologisch rijk, dat volgens oude legenden ooit deel had uitgemaakt van de Aarde, maar zich vele jaren voor Christus op onverklaarbare wijze had afgezonderd wegens een meningsverschil.


Bij aankomst in Haruba lijkt de wereld niet veranderd te zijn, ondanks de tijd die er verstreken is. Terwijl er op Aarde vele oorlogen hebben plaatsgevonden tussen landen, is Haruba nog steeds een vreedzaam geheel dat geregeerd wordt door een enkel koningshuis.


Toch blijkt dit een desillusie te zijn, wanneer ze vernemen dat het land door een vijand bedreigd wordt, afkomstig van de Aarde. Desmarais wil niet alleen de kostbare grondstoffen in zijn bezit krijgen, maar ook de macht over het rijk en is in staat de vreedzame bevolking met geweld te onderdrukken. Daarom besluiten Fleur en haar vrienden de Harubianen te helpen, hoe gevaarlijk en moeilijk die onderneming ook zal zijn.

Over het boek:
De volledige opbrengst van dit boek, dat geïllustreerd is door internationale, hedendaagse kunstenaars, waaronder Liu Ye, Yin Kun, Belinda Eaton, Jeroen Krabbé en Herman van Veen gaat uit naar een Middle School in één van de armste gebieden van China, namelijk Yunnan. De minderheidsleerlingen, die opgroeien in boeren gezinnen, worden vaak van school gehaald vanwege de moeilijkheden thuis. De Stichting Maande Middle School wil hen steun bieden, zodat zij hun opleiding kunnen afronden.

Bestellen

Bestel 'Haruba, het mysterie van een verborgen rijk' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.