Hatsjepsoet

-

hofkroniek van de Farao zonder Baard

Auteur: Barbara M. Veenman

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans 1121
Cover van het boek 'Hatsjepsoet' van Barbara M. Veenman
Uitgever Conserve
Uitgavejaar 2004
ISBN9054291893
ISBN139789054291893
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Ongetwijfeld was farao Hatsjepsoet één van de machtigste koningen die ooit hebben geregeerd over het land van de Nijl. Onder zijn bewind kende Egypte een langdurige periode van voorspoed, kwam de mooiste tempel uit de oudheid tot stand en werd de legendarische expeditie ondernomen naar het sprookjesachtige land Poent.
Niemand zou er dan ook van hebben opgekeken, wanneer zijn naam tot in miljoenen jaren in Egypte's tempels zou hebben geklonken, ware het niet dat farao Hatsjepsoet was geboren... als vrouw!

Hatsjepsoet - Hofkroniek van de Farao zonder Baard is alweer de tweede historische roman van Barbara M. Veenman, waarin ze de lezers op aanstekelijke wijze meevoert langs de oevers van de Nijl.

Barbara M. Veenman (Rotterdam, 1962) is theologe en docente en zong onlangs nog mee in de spraakmakende Nederlandse première van Philip Glass' gelijknamige opera over farao Echnaton. Eerder verscheen bij uitgeverij Conserve haar romandebuut over de excentrieke farao Echnaton en diens wereldberoemde zoon Toetanchamon (Vergeten farao - Hofkroniek van de laatste Farao van de Zon). Op dit moment werkt zij aan het derde en laatste deel over Egypte's roemruchte 18e dynastie: Het briesende Nijlpaard - Hofkroniek van de Bevrijders van Egypte.

Bestellen

Bestel 'Hatsjepsoet' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.