Havank / Hoofden op hol

-

Hoofden op hol

Auteur: Danier

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Stripverhalen 331
Cover van het boek 'Havank / Hoofden op hol' van  Danier
Uitgevers Uitgeverij L, Luitingh-Sijthoff
Uitgavejaar 2006
ISBN9024559529
ISBN139789024559527
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

DANIER - achter deze auteursnaam gaat niemand minder schuil dan stripgrootmeester Daan Jippes (1945), die eerder naam en faam vergaarde met zulke klassieke strips als Hipper (1967) en Bernard Voorzichtig (1972). In de loop van zijn carriere verwierf Jippes bovendien grote bekendheid als de tekenaar van talloze verhalen en omslagen voor Donald Duck. In 1980 vertrok Jippes naar de VS en werkte daar voor de animatiestudio's van Disney, Amblin, Warner en DreamWorks, onder meer aan Aladdin, The Lion King 2 en Mulan. In 2001 ontving hij de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre.
HAVANK - de auteursnaam Havank, het pseudoniem van Hendrikus Frederikus van der Kallen, is in Nederland een begrip. In zo'n 30 verhalen gaf deze auteur vorm aan een van de bekendste personages uit de Nederlandse misdaadliteratuur, de eigenzinnige politie-inspecte
HOOFDEN OP HOL - op zoek naar de verloren gewaande kopie van een document dat het bewijs levert voor een Germaniaanse staatsgreep in Oostland, spoedt De Schaduw zich in vooroorlogse stijl naar de Azuren Kust. Hij is evenwel niet de enige. Spionnen en dubbelspionnen, journalisten en andere marchandeurs, allemaal hebben ze wel een motief om de belastende kopie in handen te willen krijgen. Wie deugt? Wie niet? De Schaduw zoekt het uit. Ondanks - of misschien wel dankzij - de nimmer aflatende stroom van actie en geweld, zowel fysiek als verbaal, die van alle kanten op hem af komt.

Geschikt voor: 13 - 15 jaar

Bestellen

Bestel 'Havank / Hoofden op hol' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.