Headmeatsquare

-

het leven op een kerkhof

Auteur: J. Good

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romantische fictie 29
Cover van het boek 'Headmeatsquare' van J. Good
Uitgever Gopher B.V.
Uitgavejaar 2006
ISBN9051791771
ISBN139789051791778
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Waarom zou een lijk altijd maar in die kist moeten blijven liggen? Zo vreselijk saai. Er zijn kerkhoven waar dit ook niet meer gebeurd. Neem nu het arme luizenkerkhof Headmeatsquare, dat ergens in de oude binnenstad van Londen ligt. 's Nachts komen hier de lijken uit hun graf en gaan stilletjes, en hopelijk onopgemerkt, hun gang. Het laatste waar ze behoefte aan hebben is ongewenste aandacht van de bovenwereld. En tot nu toe is het (bijna) geen mens opgevallen.

In ieder geval niet Mary. Zij heeft andere kopzorgen. Om niet te laat te komen op een afspraak met haar oersaaie verloofde scheurt ze met haar auto ernaartoe. Maar onderweg wordt ze afgeleid door de uitvaartstoet van de alom beruchte Ian Selevski, topacteur en rokkenjager. En ze verongelukt dodelijk.

Ze wordt begraven op ... jawel, Headmeatsquare. Diezelfde avond nog wordt ze door medebewoners van het kerkhof uit haar kist getrokken en via een ondergronds gangenstelsel naar de gemeenschapskelder gebracht. Daar maakt ze kennis met wel héél bizarre lijken. Wat dacht je van een stel lugubere waterlijken, het onvoorspelbare kinderlijkje Jenny, of de oude Schotse familie Macpherson en de voor een lijk zeer aantrekkelijke en non-conformistische Ian Selevski!

Tot nu toe is er eigenlijk niets verontrustends aan de hand. Maar dan ontstaat er een ruzie met die rijke lijkenstinkers, daar aan die andere kant van het pad. En het loopt helemaal uit de hand. Het komt zelfs zover, dat de lijken van Headmeatsquare voor eigen behoud en dat van hun kerkhof de oorlogsstrijd moeten aangaan. Met volle overtuiging doen ze dat en gaan hierbij tot het uiterste. Nog nooit in haar hele leven had Mary zoveel spanning en opwinding meegemaakt.
Maar, zou het in de bovenwereld nou niemand opvallen dat er wel hele vreemde dingen gebeuren op beide kerkhoven?

Humor, horror, spanning en satire gaan hand in hand op 'Headmeatsquare'. De diversiteit van de mensen onder de groene zoden en hun belevenissen zullen veel mensen zeker aanspreken. Een origineel verhaal vol humoristische dialogen en situaties. Een echte aanrader.

Bestellen

Bestel 'Headmeatsquare' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.