Heartful banking

-

voor mens- en maatschappijgericht bankieren

Auteur: Owen de Vries

Categorie:Business / Onderwerp: Financieel 354
Cover van het boek 'Heartful banking' van Owen de Vries
Uitgever eBookPoint
Uitgavejaar 2013
ISBN139789491442384
TaalNederlands
TypeDigitaal boek

Samenvatting

In Heartful Banking plaatst De Vries de behoeften van de markt aan financiële diensten naast het aanbod van de banken. Hij laat zien hoe het niet-aansluiten van aanbod op vraag heeft geleid tot verlies van klantvertrouwen.

Hij signaleert dat klantgericht werken een stap in de goede richting is, maar dat het nog niet heeft geleid tot herstel van vertrouwen. Dat kan alleen als banken bereid zijn verder te kijken dan de Klant Centraal, als zij het volledige speelveld gaan overzien en mens, maatschappij en moraal leidend maken in hun activiteiten.

Heartful Banking geeft een praktische werkwijze die de financiële sector kan helpen het vertrouwen van de maatschappij (terug) te winnen en waarmee bankmedewerkers hun werkplezier weer hervinden.

De wereldwijde gebeurtenissen van de afgelopen crisisjaren, een diversiteit aan leuke en opmerkelijke quotes en interessante gesprekken met Joris Luyendijk, Jan Kalff, Bas Haring, Rudolf de Korte, Arnold Heertje, Wilco van Heteren, Jacqueline Zuidweg, Willemijn de Iongh en Peter Ras, Marcel Jeucken, Imre de Roo, Peter van der Slikke, Willem Lageweg, Jan de Wit, Piet Sprengers, Marilou van Golstein Brouwers, Wim Mijs, Wouter Scheepens, Edgar du Perron (zie fotogallerij) plaatsen Heartful Banking midden in de actuele praktijk.

Voorwoord van Herman Wijfels:
"Ik denk dat Heartful Banking een bijzondere bijdrage zal leveren aan het maatschappelijk debat over de verbinding tussen klant, samenleving en bank."

Over de auteur:
Owen de Vries heeft ruim 20 jaar ervaring in het bankwezen. Hij werkte bij ABN AMRO onder andere op de afdelingen bedrijfsfinancieringen, kredietanalyse, bijzonder beheer, business analyse en productmanagement. Hij legt in Heartful Banking zijn visie op de toekomst van het bankwezen neer, vanuit zijn betrokkenheid bij de sector. Op dit moment is De Vries werkzaam als zelfstandig adviseur.

Kijk op http://heartfulbanking.nl/ voor meer informatie over de diensten van Heartful Banking.

Geschikt voor: Alle e-readers te koop bij bol.com (of compatible voor PDF of ePub). Telefoons en tablets met Google

Bestellen

Bestel 'Heartful banking' bij Bol.com € 15 Direct beschikbaar
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.