Hebban olla vogala

-

de honderd en enige mooiste liefdesgedichten uit de Middeleeuwen

Auteur: Gerrit Komrij

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Poëzie 123
Cover van het boek 'Hebban olla vogala' van Gerrit Komrij
Uitgever Bert Bakker
Uitgavejaar 2002
ISBN9035123832
ISBN139789035123830
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Lange tijd golden de Middeleeuwen in de literatuur als een duizend jaar lange, duistere periode tussen de stralende klassieke Oudheid en de o zo moderne Renaissance. Het algemene beeld was dat van een millennium dat, enkele uitzonderingen daargelaten, voor de literatuur verloren was.
Maar toen kwam Gerrit Komrij in 1994 met de grootste bloemlezing uit de middeleeuse poëzie ooit verschenen. In meer dan duizend bladzijden toonde hij de Middeleeuwen als een sprankelend tijdperk van stiekeme nachtelijke ontmoetingen, ridderslagen, banketten, droeve minnepijnen en zoete mijmeringen van doldwaze, zwervende avonturiers. En de tijd is niet stil blijven staan: aangemoedigd door Komrijs pionierswerk zijn de laatste jaren veel nieuwe gedichten gevonden.
Uit deze nieuwe gedichten en uit zijn grote meesterwerk stelde Gerrit Komrij 'Hebban olla vogala' samen, een bloemlezing van de mooiste liefdesgedichten uit de Middeleeuwen. Van Hendrik van Veldeke tot Anthonis de Roovere rijst een schitterend en levend beeld op van de middeleeuwse liefdespoëzie, die tot op de dag van vandaag inspirerend en verrassend is.

Bestellen

Bestel 'Hebban olla vogala' bij Bol.com € 5 3-4 werkdagen
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.