Hebben en houden

-

een bloemlezing uit zijn gedichten

Auteur: N. Guillen

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Poëzie 195
Cover van het boek 'Hebben en houden' van N. Guillen
Uitgevers Knipscheer, Uitgeverij In de, Knipscheer, In De Knipscheer
Uitgavejaar 2003
ISBN9062655394
ISBN139789062655397
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

In 2002 was het honderd jaar geleden dat de in 1989 overleden beroemde Cubaanse dichter NICOLAS GUILLEN werd geboren. Met zijn generatiegenoten Pablo Neruda en César Vallejo behoort hij tot de grote dichters van Spaanstalig Amerika. Met HEBBEN EN HOUDEN verschijnt voor het eerst in Nederlandse vertaling een uitgebreide selectie uit een tiental poëziebundels van NICOLAS GUILLEN. Stefaan van den Bremt voegde een NAWOORD toe over dé nationale dichter van Cuba en zijn dichterschap.
Nicolás Guillén, zelf zoon van een mulat, legde de grondslag voor een Afro-Cubaanse poëzie en brak daarmee met de tot dan bestaande aan Europa schatplichtige poëzie. De Cubaanse volksmuziek, waarin tradities uit West-Afrika en Spanje elkaar gevonden hebben, werd zijn inspirerend voorbeeld. Nu de Cubaanse son in het Westen weer volop in de belangstelling is komen te staan, kan het niet anders of juist deze dichter moest mee herontdekt worden!
Lof van Cees Nooteboom:
HEBBEN EN HOUDEN is samengesteld en vertaald door STEFAAN VAN DEN BREMT, bekroond met de Belgische nationale prijs voor literaire vertalingen.

Bestellen

Bestel 'Hebben en houden' bij Bol.com € 17,95 Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis.
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.