Heer Bommel sluit aan

-
Auteur: Marten Toonder

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans 233
Cover van het boek 'Heer Bommel sluit aan' van Marten Toonder
Uitgevers Bezige Bij, De Bezige Bij
Uitgavejaar 1991
ISBN9023431642
ISBN139789023431640
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De wederwaardigheden van Heer Olivier B. Bommel hebben veertig jaar in de krant gestaan en zijn dus echt gebeurd: en ze zijn van een zodanige historische en morele waarde, dat vele van deze kranteverslagen ook in boekvorm verschenen.
Zo werden de eerste jaren uit de loopbaan van Heer Bommel en zijn jonge vriend Tom Poes voor het nageslacht bewaard in de vorm van z.g. stripboekjes, gepubliceerd door De Bezige Bij in samenwerking met Het Stripschap. Deskundigen weten dat de verslaggever, Marten Toonder, zich destijds voornamelijk tot jeugdigen richtte.

Later werd dat anders. Uit de laatste ca. vijfentwintig jaren van deze roemrijke carrière kon de Bezige Bij dan ook tientallen boekdelen vol schokkende geschiedenissen als 'BBLiterair' voorleggen aan het rijpere en meer ervaren publiek.

Oplettende lezertjes zien nu dat hiermee een aantal jaren (1952-'57) met belangrijke lotgevallen ongeboekstaafd is gebleven: en toch waren dit de jaren waarin zowel Heer Bommel als zijn chroniqueur tot hun volle wasdom en roem groeiden. Het stemt tot voldoening dat thans in deze leemte voorzien kan worden. Een aantal van de meest illustere episoden uit deze periode werd verzameld in drie kloeke delen: Heer Bommel komt op - Heer Bommel vervolgt en Heer Bommel sluit aan.

Uit de brieven van enthousiaste lezers:
De heer O.B.B. te R.: '...het boeiende vallen en opstaan van een beginnend heer die zich aan zijn jeugd ontworstelt om ééns als een voldragen held in het voetlicht te treden!'

Geschikt voor: 13 - 15 jaar

Bestellen

Bestel 'Heer Bommel sluit aan' bij Bol.com € 13,9 Op voorraad. Vandaag besteld, dinsdag in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.