(Hersen)werk in uitvoering

-

27 toppsychologen praten over hun bijzondere breinonderzoek

Auteur: Marten Dooper

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Essays, Columns & Interviews 798
Cover van het boek '(Hersen)werk in uitvoering' van Marten Dooper
Uitgever Medialert Projekten Bv
Uitgavejaar 2013
ISBN139789491814006
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Wat gebeurt er in onze hersenen als we stemmen horen die er niet zijn? Kun je dementerenden nog iets nieuws laten leren? Wat bepaalt of we na een nare confrontatie met een hond bang worden voor alle honden? Wie een antwoord zoekt op een van deze vragen, betreedt het terrein van de klinische psychologie en neuropsychologie.

In (Hersen)werk in uitvoering geven 27 Nederlandse en Vlaamse onderzoekers uit deze vakgebieden een kijkje in hun keuken. Vol vuur vertellen zij over hun zoektocht naar wat er zich precies in ons brein afspeelt. Een zoektocht die varieert van het ontrafelen van de eigenaardigheden van het puberbrein tot het verkrijgen van inzicht in de psychologische mechanismen die een rol spelen bij eetstoornissen.

De verhalen schetsen ook mogelijke toekomstbeelden. Depressies behandelen met een magneet, alcoholverslaving bestrijden met een computerspelletje, beter herstel na een beroerte, of preventie van psychische aandoeningen via de smartphone. (Hersen)werk in uitvoering laat zien hoe ons brein voetje voor voetje zijn geheimen prijsgeeft en hoe we daar in het dagelijks leven ons voordeel mee kunnen doen.

Bestellen

Bestel '(Hersen)werk in uitvoering' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.