Het glutengevaar

-

de sluipmoordenaars van je brein: de onthutsende waarheid over granen, koolhydraten en suiker

Auteur: David Perlmutter

Categorie:Gezondheid & Psychologie / Onderwerp: Gezondheid & Psychologie overig 784
Cover van het boek 'Het glutengevaar' van David Perlmutter
Uitgevers Sijthoff, Luitingh-Sijthoff
Uitgavejaar 2013
ISBN139789021808567
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Je brein, dat ben je zelf. Hoe houd je je hersenen gezond? Hoe houd je je denkvermogen en je emotionele stabiliteit in stand?

Het glutengevaar gaat over het baanbrekend hersenonderzoek van de Amerikaanse neuroloog dr. David Perlmutter. Hij heeft het wetenschappelijk bewijs gevonden dat granen, koolhydraten en suiker gevaarlijk zijn. Eigenlijk alle voedsel dat gluten bevat. Gluten zetten namelijk bepaalde hersencellen in werking die daardoor ontstoken raken en zo het eigen brein aanvallen: een soort auto-immuunreactie.

Zijn advies is daarom: eet geen brood, pasta of suiker meer. Binnen dertig dagen zijn dan je hersenen gezond. Iedereen met een breingerelateerd probleem (bijvoorbeeld slapeloosheid, ADHD, vergeetachtigheid, migraine, depressie) heeft baat bij een glutenvrij leven.

In dit boek lees je niet alleen Perlmutters theorie, maar ook patiëntenverhalen en recepten. Het is zonder meer interessant voor alle lezers van Wij zijn ons brein van Dick Swaab.

Bestellen

Bestel 'Het glutengevaar' bij Bol.com € 18,95 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis.
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.