'Het is allemaal de schuld van... Joden en Amerikanen!'

-

anti-Amerikanisme, anti-zionisme, anti-semitisme

Auteur: E. Vermaat

Categorie:Geschiedenis & Politiek / Onderwerp: Politiek 11
Cover van het boek ''Het is allemaal de schuld van... Joden en Amerikanen!'' van E. Vermaat
Uitgevers Aspekt, Uitgeverij Aspekt B.V., Aspekt B.V., Uitgeverij
Uitgavejaar 2003
ISBN905911406X
ISBN139789059114067
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De uitspraken van Gretta Duisenberg, echtgenote van ECB-president Wim Duisenberg, over Israël en de joden en haar eenzijdige keuze voor de Palestijnen - hoe ernstig hun grieven ook zijn- zijn door velen als kwetsend ervaren. "Ik moet oppassen dat ik geen anti-semiet wordt", verklaarde ze tegenover Vrij Nederland. Gaat het om de mening van één prominent persoon of geeft zij de mening weer van steeds grotere groepen in Nederland en daarbuiten? Wordt anti-semitisme steeds meer salonfahig en krijgen joden de schuld van alles wat er in Israël gebeurt? Niet alleen in de Arabische wereld maar overal in Europa zijn anti-semieten in opmars, hun ideeën zijn vaak gekoppeld aan fanatieke vijandschap jegens Amerika. Twintig miljoen moslims in Europa vormen zich een mening - steeds meer tegen de joden, tegen Amerika.
Bin Laden is de meest extreme variant. Hij roept op joden en Amerikanen - bondgenoten van Israël - te vernietigen. Bin Ladens al Qaedanetwerk is niet uitgeschakeld. Wat er nu gebeurt is misschien gevaarlijker dan het politiek geïnspireerde anti-semitisme en anti-Amerikanisme uit de vorige eeuw. Al-Qaeda-terroristen hebben met chemische en biologische wapens geëxperimenteerd.
Bezit- en gebruik van- massavernietigingswapens is ook de ambitie van Saddam Hussein. Wat is zijn achtergrond? Wat drijft de man die in Josef Stalin en Adolf Hitler zijn grote voorbeeld ziet?
Emerson Vermaat (1947) studeerde internationaal recht te Leiden. Hij is een ervaren journalist en reisde veelvuldig naar oorlogs- en crisisgebieden in Midden- en Zuid-Amerika, voormalig Joegoslavië, Oost-Azië en het Midden-Oosten. Hij maakte daarover tal van tv-reportages. Sinds 1996 werkt hij voor Twee Vandaag, de actualiteitenrubriek van EO en TROS.

Bestellen

Bestel ''Het is allemaal de schuld van... Joden en Amerikanen!'' bij Bol.com € 14,98 2 - 3 weken
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.