"Ik, robot"

-
Originele titel: I, Robot
Auteur: Isaac Asimov

Categorie:Thrillers & Fantasy / Onderwerp: Science Fiction 2
Cover van het boek '
Uitgevers Uitgeverij het Spectrum, Vantoen.Nu
Uitgavejaar 2008
ISBN9031502006
ISBN139789031502004
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Over het boek: In deze briljante reeks van negen samenhangende korte verhalen beschrijft Isaac Asimov de geschiedenis van de robots. Uit het eenvoudige begin van Robbie, de robot huisbediende kindermeisje, was een steeds meer geperfectioneerde machine gegroeid, die, in uiterlijk en 'innerlijk' bijna niet meer van de mens te onderscheiden, de mens geholpen had het heelal te veroveren. Tenslotte was de vol maakte robot ontworpen, Stephen Byerley genaamd, die tot eerste Wereld Co├Ârdinator was gekozen en de wereld beter bestuurde dan de mens zelf ooit had gekund.
In dit boek wordt de toekomst zichtbaar gemaakt door een kaleidoscoop van spannende en soms benauwende avonturen, die evenwel met een grote dosis weldadige humor zijn gekruid. Ik, robot staat hoog genoteerd op de lijst van meesterwerken uit de SF literatuur. Ook in de Nederlandse vertaling zal het ongetwijfeld veel lezers vinden.

Over de auteur: Isaac Asimov (geb. 1920) doceert biochemie aan de universiteit van Boston. Hij behoort tot de allergrootste SF auteurs, met verhalen en romans die in veel landen zijn gepubliceerd; in de Prisma reeks verschenen bijv. Verhalen uit de toekomst (P 527), Science fictionverhalen 3 (P 1019) en Spionage in de ruimte (P 1046). Daarnaast schreef hij een aantal voortreffelijke, populair wetenschappelijke boeken, waaronder het vierdelige De moderne natuurwetenschappen (P 913 914 en 1181 1182).

Geschikt voor: 13 - 15 jaar

Bestellen

Bestel ' € 20 Uiterlijk 20 juli in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.