Incoterminologie / 2010

-

handboek voor het gebruik van de Incoterms

Auteur: Piet Roos

Categorie:Business / Onderwerp: Business overig 470
Cover van het boek 'Incoterminologie / 2010' van Piet Roos
Uitgever NT Publishers
Uitgavejaar 2011
ISBN139789490415044
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Internationaal zakendoen vraagt om duidelijke afspraken over waar de verantwoordelijkheid van de verkoper ophoudt en die van de koper begint.

Daarvoor bestaan sinds 1936 de Incoterms van de International Chamber of Commerce. Deze Incoterms zijn in het najaar van 2010 herzienIncoterms zijn een nauwkeurige beschrijving van de rechten en plichten van koper en verkoper. Per leveringsconditie is beschreven wat de rechten en plichten van koper en verkoper zijn bij het leveren van goederen..

De bekendste Incoterm is bijvoorbeeld Ex Works (Af Fabriek). Deze term regelt dat de koper verantwoordelijk is voor ongeveer alle verplichtingen, zoals het inladen, het transport en de douaneformaliteiten, Vriendelijker voor de koper is bijvoorbeeld de term Free Carrier, waarbij de verkoper de goederen inlaadt en ook wat papierwerk voor zijn rekening neemt.

In de praktijk blijkt dat veel bedrijven moeite hebben met het juiste gebruik en de juiste interpretatie van de Incoterms. Daarom geven de Federatie van Nederlandse Exporteurs (Fenedex) en het vakblad Nieuwsblad Transport de praktische leidraad Incoterminologie 2010 uit. In dit handboek bundelt de auteur Piet Roos 25 jaar praktijkervaring met het gebruik van Incoterms. Hij licht elke term toe en lardeert ze met aanprekende voorbeelden uit het bedrijfsleven. De kennis in dit handboek is daarom zeer goed bruikbaar voor exporteurs, importeurs en logistiek dienstverleners.

Bestellen

Bestel 'Incoterminologie / 2010' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.