Keuzegids HBO Voltijd / 2011

-
Auteur: F.E.M Steenkamp

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Onderwijs 1006
Cover van het boek 'Keuzegids HBO Voltijd / 2011' van F.E.M Steenkamp
Uitgever Centrum Hoger Onderwijs Informatie
Uitgavejaar 2010
ISBN139789087610340
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Een geschikte hbo-opleiding vinden is niet eenvoudig. Er zijn een dertigtal hogescholen, met honderden bachelors. Een beetje overzicht is dan welkom. En dat biedt de Keuzegids HBO Voltijd. In november verschijnt de nieuwe editie 2011. De vorige editie blijft tot die tijd gewoon leverbaar.

Sinds vorig jaar is er voor het hbo een aparte Keuzegids. De meeste studiekiezers weten immers wel of ze willen studeren aan het hbo of aan de universiteit. Bovendien kunnen we in deze speciale Keuzegids dieper ingaan op de kenmerken van het hbo.

In de Keuzegids HBO Voltijd vind je heldere beschrijvingen per studierichting, en een kritische vergelijking tussen hogescholen die dezelfde of verwante studies aanbieden. Die informatie is onmisbaar voor een goede studiekeuze. Want biedt die modieuze opleiding wel zoveel kans op werk als de voorlichters zeggen? Hebben de docenten wel de beweerde kennis van de praktijk? De Keuzegids HBO Voltijd geeft antwoord op deze en andere vragen.

De gids gaat per studie in op de aard van het vak, de mensen die je er tegenkomt, en de kansen op de arbeidsmarkt. Daarna vergelijken we de opleidingen, op basis van feiten en oordelen van hen die al met de opleiding te maken hebben. Wat zijn bijvoorbeeld de toelatingseisen en hoeveel mensen slagen erin een diploma te halen? En wat vinden studenten en deskundigen eigenlijk van die opleiding?

Al die verschillende cijfers en oordelen zijn bij elke studierichting samengevoegd in één overzichtelijke ranglijst-tabel. Daarmee krijgen de conclusies van de redactie een bredere basis dan alleen de tevredenheid van studenten. Per studie volgt steeds een onafhankelijk advies met aan- en afraders.

Bestellen

Bestel 'Keuzegids HBO Voltijd / 2011' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.