Malacandra

-
Auteurs: C.S. Lewis, Lewis

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans -
Cover van het boek 'Malacandra' van C.S. Lewis en  Lewis
Uitgevers Kok, Kok
Uitgavejaar 2002
ISBN9043504084
ISBN139789043504089
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Sinds de verfilming van De Leeuw, de Heks en de Kleerkast kent bijna iedereen het sprookjesachtige land Narnia, waarover C.S. Lewis zeven boeken heeft geschreven. Minder bekend is dat Lewis ook drie romans heeft geschreven over avontuurlijke reizen naar andere planeten. Wie van Narnia heeft genoten, is klaar voor de Ransom-trilogie.

Malacandra
Ver van de Zwijgende Planeet
deel 1 Ransom trilogie

Dr. Elwin Ransom wordt overmeesterd door twee mannen, die hem meenemen in een ruimteschip naar Malacandra (Mars). Zij zijn daar eerder geweest en hebben begrepen dat er goud te krijgen is – in ruil voor een menselijk slachtoffer. Ransom weet na aankomst te ontsnappen en vlucht de vreemde wereld in. Maar is Malacandra wel zo vijandig als hij dacht? Wie of wat is Oyarsa, die door alle inwoners gediend wordt?

C.S. Lewis (1898-1963) was in Cambridge hoogleraar Engelse literatuur van de middeleeuwen en Renaissance. Hij is vooral bekend als schrijver van literatuur en boeken over het christelijk geloof, zoals Brieven uit de hel. Beroemd zijn zijn zevendelige Kronieken van Narnia.

Perelandra
Reis naar Venus
deel 2 Ransom Trilogie

Thulcandra
Confrontatie op aarde
deel 3 Ransom Trilogie

Bestellen

Bestel 'Malacandra' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.