Malaysian cinema, Asian film / druk 1

-
Auteur: Willy van der Heide

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Film & TV -
Cover van het boek 'Malaysian cinema, Asian film / druk 1' van Willy van der Heide
Uitgever Amsterdam University Press
Uitgavejaar 2002
ISBN9053565191
ISBN139789053565193
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

William van der Heide maakt in dit boek een vergelijking tussen de samenstelling en het karakter van de Maleisische samenleving en het karakter van de in Maleisiƫ geproduceerde en gedistribueerde films. De auteur karakteriseert Maleisiƫ als een pluralistische samenleving, die bestaat uit een veelvoud van culturele entiteiten. Van der Heide komt tot de slotsom dat de filmcultuur, die zowel nationaal gedistribueerde en vertoonde films als kleinschalige lokale producties omvat, in Maleisie een even heterogeen karakter bezit. Dit is in het bijzonder zichtbaar bij de impact die films uit India en Hong Kong hebben op het Maleisische publiek en de Maleisische filmmakers.
Een gedetailleerde analyse van een aantal Maleisische films benadrukt de culturele complexiteit van de Maleisische samenleving. De spanning tussen cultureel saamhorigheidsgevoel en ethnische exclusiviteit ligt aan de basis van de Maleisische cinema.
Het boek neemt de traditionele studies van de nationale filmindustrie als uitgangspunt en accentueert de interculturele en intertextuele overeenkomsten (relaties) tussen Maleisische films en Aziatische (maar ook Europese en amerikaanse) filmpraktijken.

Bestellen

Bestel 'Malaysian cinema, Asian film / druk 1' bij Bol.com € 40,99 3-4 weken
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.