Maliesingel 2

-
Auteur: S. Vuyk

Categorie:Geschiedenis & Politiek / Onderwerp: Misdaad -
Cover van het boek 'Maliesingel 2' van S. Vuyk
Uitgever Vuyk
Uitgavejaar 2008
ISBN9079362018
ISBN139789079362011
TaalNederlands
TypePocket

Samenvatting

Maliesingel 2 is een verassende verhalenbundel over (deels geheime!) gebeurtenissen die zich allemaal afspelen op of rond het advocatenkantoor van mr. W.J. Ausma en mr. O.E. de Jong in Utrecht. In 22 hoofdstukken ontspint zich een meeslepende real life soap waarin spanning en ontspanning moeiteloos samengaan. Onder het motto 'De klant is koning' balanceren de strafpleiters vaak op de rand van het toelaatbare.

Maliesingel 2 beschrijft een reeks spraakmakende misdrijven. Van een moeder die haar zoon uit liefde doodde tot een moslima die Geert Wilders doodsangsten bezorgde. Van een huurmoord voor 500 euro in Leiden tot moslimterreur in Den Haag. Van een schaamhaar in een incontinentie-luier tot clandestiene smokkelpraktijken in het Pieter Baan Centrum.

Maliesingel 2 behandelt basisprincipes uit het strafrecht voor wie er mee te maken krijgt en bevat een aantal waardevolle tips voor beroepscriminelen.

Maliesingel 2 is een unieke mix van fictie en non-fictie. Sommige namen en voorvallen zijn verzonnen, de meeste personen en gebeurtenissen zijn echt en waargebeurd.

Auteur Simon Vuyk is criminoloog en onderzoeksjournalist. Hij was o.a. eindredacteur van Peter R de Vries, misdaadverslaggever en schreef eerder boeken over de vuurwerkramp en de moord op Maja Bradaric

Bestellen

Bestel 'Maliesingel 2' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.