Mama komt je halen

-

het verhaal van een ontvoering

Auteur: Loudy Nijhof

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Waargebeurde verhalen 396
Cover van het boek 'Mama komt je halen' van Loudy Nijhof
Uitgever De Vrije Dordtse Pers
Uitgavejaar 2010
ISBN139789078299042
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Wat doe je als je zevenjarige zoon ontvoerd wordt naar een ver Arabisch land? Als alle autoriteiten je inprenten dat hij nooit meer terugkomt? Voor moeder Loudy Nijhof begint in oktober 2004 een nachtmerrie als ze haar zoon Alaya voor een korte herfstvakantie meegeeft aan haar ex-vriend. Vaderlief stapt heimelijk op het vliegtuig en verstopt het kind bij zijn familie in Tunesiƫ.

Het is voorlopig de laatste keer dat ze hem ziet. Strijdlustig als ze is begint ze een kruistocht tegen politie, rechtbanken, ministeries en ambassades die haar negeren, ontmoedigen of domweg vertellen dat ze geen enkele kans maakt haar zoon ooit nog terug te zien.
Als vader in de gevangenis belandt, durft ze het zelfs aan om te gaan wonen in een vijandig land, waar een vijandige familie haar zoon opnieuw probeert te ontvoeren, weg van zijn moeder.

Dit is een verhaal over internationale kinderontvoering. Het waargebeurde verhaal van een moeder die niet lijdzaam wil afwachten tot haar zoon terugkeert. Over een strijd die elke dag weer hopelozer lijkt. Over een ex die zijn familie vanuit zijn cel instrueert de jongen voor eens en voor altijd te laten verdwijnen in de Arabische wereld. Met steun van politiek, justitie en media als Algemeen Dagblad en NOVA weet ze het tij te keren en haar belofte aan Alaya na te komen. "Wat doe je als papa mij meeneemt?," had hij haar ooit gevraagd. Haar antwoord was simpel: "Dan komt mama je halen."

Loudy Nijhof beschrijft op gedetailleerde wijze hoe gemakkelijk ouders hun kinderen kunnen ontvoeren, hoe overheden en autoriteiten moeders als zij in de kou laten staan en hoe moeilijk het is om het onmogelijke te presteren.

Bestellen

Bestel 'Mama komt je halen' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.