Mamma komt zo

-

50 boodschappen van vrouwen uit de gevangenis

Auteur: Charlotte Marres

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Waargebeurde verhalen -
Cover van het boek 'Mamma komt zo' van Charlotte Marres
Uitgever Komma
Uitgavejaar 2014
ISBN139789491525247
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Drie jaar lang organiseerde fotografe Charlotte Marres borduurmiddagen voor moeders in de gevangenis. Tijdens het borduren, met thee en lekkers, de ogen gericht op hun werkje, vertellen deze vrouwen hun verhalen. Hoe komen ze hier terecht? Wat hebben ze gedaan? Hoe is het om je kinderen af te zetten bij school en daarna een rip-deal te plegen? En hoe was het afscheid van hun kinderen toen ze werden opgepakt?
Dit boek geeft een onverwachte kijk in de intrigerende, verborgen wereld van vrouwen in detentie. Door de afwisseling van verhalen en foto's is het alsof je als lezer plaatsneemt in hun kring. De vrouwen zijn vaak inspirerend krachtig, maar gescheiden leven van je kinderen is het zwaarste wat er is.
Jaarlijks verblijven ruim 2000 moeders voor korte of langere tijd in Nederlandse gevangenissen. De gevangenis is ver weg van huis, de bezoektijden zijn lastig en de mogelijkheden tot bellen beperkt. Alleen op de moeder-kind dagen, een keer per maand of minder, mag er geknuffeld worden. Door dit bijzondere boek krijg je als lezer voor het eerst een idee hoe dat moet zijn. Daarnaast geeft het boek feitelijk informatie over deze problematiek die verder bijna onzichtbaar lijkt.

Bestellen

Bestel 'Mamma komt zo' bij Bol.com € 29,95 Vandaag besteld, dinsdag in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.