Man een man

-
Auteur: Wanda Reisel

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans -
Cover van het boek 'Man een man' van Wanda Reisel
Uitgever Querido
Uitgavejaar 2002
ISBN139789021479576
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Eden Pendraat, drieëndertig jaar oud en vertegenwoordiger in handgemaakte Engelse schoenen, doolt een dag lang door Amsterdam in de veronderstelling dat hij zijn beste vriend Duco 'Duuk' Hellenberg gedood heeft. Door één messteek is hij van een gewoon burger in een dader veranderd. Hij bevindt zich vanaf dat moment in een onderwereld waar hij zich schuil moet houden. Maar hij is geen koelbloedige moordenaar, zijn daad moest het enige en laatste antwoord zijn op een onmogelijke vriendschap.
Tegen de schijnbaar beschaafde achtergrond van Amsterdam-Zuid en Buitenveldert, in een milieu van kunsthandel en kunstvervalsing, speelt zich onderhuids een strijd af als die tussen Kaïn en Abel. Het is een strijd tussen twee zo tegengestelde karakters, dat zij elkaar zouden willen zijn. Een gepassioneerde worsteling die alleen maar kan eindigen in pijn en verraad.
EEN MAN EEN MAN gaat niet over de inmiddels wat versleten tegenstelling tussen goed en kwaad, maar over het laatste Taboe: jaloezie en afgunst als de beslissende krachten tussen twee mannen, die hen tot uitersten drijven, zowel tot het hoogst bereikbare als tot de laagste daad.
Wanda Reisel (1955) schreef eerder Jacobi's tocht, Het blauwe uur, Het beloofde leven en Babv Storm, dat werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 1997. Daarnaast schrijft zij voor toneel, film en televisie.

Bestellen

Bestel 'Man een man' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.