Man in het duister

-
Auteur: Paul Auster

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans -
Cover van het boek 'Man in het duister' van Paul Auster
Uitgever De Bezige Bij
Uitgavejaar 2008
ISBN9029566612
ISBN139789029566612
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

`Ik ben alleen in het duister, de wereld tolt rond in mijn hoofd terwijl ik worstel met alweer een aanval van slapeloosheid, alweer zo n doorwaakte nacht in de grote Amerikaanse wildernis.
August Brill herstelt in het huis van zijn dochter van een zwaar auto-ongeluk. Hij kan niet slapen, en dus vertelt hij zichzelf verhalen om niet te hoeven denken aan de recente dood van zijn vrouw en de verschrikkelijke moord op de vriend van zijn kleindochter. Brill stelt zich een wereld voor waarin de Twin Towers niet zijn gevallen, en waarin de verkiezingen van 2000 hebben geleid tot het uiteenvallen van de Verenigde Staten, en zelfs tot een burgeroorlog. In de loop van de nacht wordt het verhaal echter steeds beklemmender, en het leidt onherroepelijk naar de plekken in zijn hoofd die hij niet wil bezoeken.
Een briljant en onthutsend boek, dat het hart van deze tijd treft en ons dwingt de nachtzijde van het bestaan onder ogen te zien.

Paul Auster (1947) is een van de grootste hedendaagse Amerikaanse schrijvers. Hij is auteur van po√ęzie, scenario s, essays en romans. Bij De Arbeiderspers verschenen van hem onder andere Maanpaleis, Mr. Vertigo, De New York-trilogie, Orakelnacht en Brooklyn-dwaasheid.

Bestellen

Bestel 'Man in het duister' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.