Man met hond

-

een ongewoon leven op een verre berg

Originele titel: Dog Man.: Un Uncommon Life On A Faraway Mountain
Auteur: M. Sherrill

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Literatuur overig -
Cover van het boek 'Man met hond' van M. Sherrill
Uitgever Dutch Media uitgevers
Uitgavejaar 2009
ISBN904995104X
ISBN139789049951047
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Man met hond biedt een unieke inkijk in het leven en de wereld van Morie Sawataishi, een onverbiddelijke individualist die een uiterst onconventioneel leven heeft geleid in een land dat conformisme boven alles stelt.
Zijn verhaal begint op het platteland van Japan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Morie en zijn vrouw Kitako zijn nauwelijks in staat hun gezin te voeden. Toch komt Morie op een goede dag thuis met een extra mond om te voeden: een Akita.
Deze schitterende en uiterst loyale honden waren bijna uitgestorven omdat hun vlees werd gegeten en hun vacht werd gebruikt als voering voor officiersjassen. Na de Japanse capitulatie waren er nog slechts zestien Akita's in het land.
Morie is vastbesloten om het uitsterven van dit ras te voorkomen. Hij leeft voor zijn honden, lapt de wet aan zijn laars, keert een prestigieuze ingenieursbaan in Tokio de rug toe en kiest voor een leven in het onherbergzame noorden, in snow country.
Dankzij zijn doorzettingsvermogen en passie herstelt het ras zich. En terwijl sommige honden duizenden euro's opbrengen, weigert Morie er ook maar één te verkopen; hij geeft zijn spectaculaire honden alleen cadeau.

'In heel Japan vind je bergdorpjes en groene valleien waar maar weinig mensen wonen. De steden wemelen en gonzen van leven; elk jaar gaat het er jachtiger en moderner aan toe, worden de menigten groter en de mobiele telefoons kleiner, terwijl een kolkende parade van menselijke geneugten zich uitbreidt. Maar in het sneeuwrijke noorden, ver daarvandaan, bestaat nog een rustig leven, dat bijna alleen nog maar in dromen voorkomt. Dit is het verhaal van zo'n droom. Het gaat over de toewijding van een man aan een plaats en een manier van leven, hoe absurd die in de ogen van anderen ook mag zijn, en over de manier waarop hij daar rustig – en soms wat minder rustig – zijn leven richting geeft.'

Bestellen

Bestel 'Man met hond' bij Bol.com € 6,9 Op voorraad. Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.