Man schiet op !

-

anders draaien de rollen om

Auteur: H. Faddegon

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Mens & Maatschappij 1109
Cover van het boek 'Man schiet op !' van H. Faddegon
Uitgevers Gopher B.V., Wedding Nederland B.V.
Uitgavejaar 2007
ISBN905179505X
ISBN139789051795059
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Op woensdag 17 oktober 2007 is dit boek om 16.00 uur overhandigd aan Ferdi Licher, directeur Emancipatie van het ministerie van OCW, in boekhandel van Stockum in Den Haag.

Over het boek: Emancipatie van mannen is vanuit hun eigenbelang al voldoende te verdedigen, maar het is ook voor het volledig slagen van de vrouwenemancipatie een absolute voorwaarde. Dit boek maakt duidelijk waarom.

Welvaart en techniek bieden mensen volop gelegenheid om al hun vermogens te ontplooien. De kansen om dat te doen zijn echter ongelijk verdeeld over mannen en vrouwen en over de hogere en lagere sociale klassen. Bovendien leren jongens en meisjes veel af wat niet past bij hun rol als man of vrouw, waarmee ze hun vermogen beperken om zich volledig te ontwikkelen.

Voor vrouwen nemen de maatschappelijke kansen snel toe, voor mannen beperkt de opvoeding hun vermogen om zich vooral in emotioneel opzicht voldoende te ontplooien. Daarom hebben mannen met een traditionele opvoeding minder mogelijkheden om te voldoen aan de eisen van de welvaartsmaatschappij. Veel mannen van allochtone afkomst hebben een dubbele handicap; door hun opvoeding en door hun sociale achterstand vormen zij de nieuwe kansarmen van onze samenleving.
Voor alle mannen is de noodzaak groot om zich te bevrijden van de beperkingen die hun traditionele rol ze oplegt. Slagen ze daar niet in, dan zullen het uiteindelijk de vrouwen zijn die de beste kansen hebben.

Op woensdag 27 juni 2007 is dit boek uitgereikt aan de Rotterdamse Wethouder Cultuur en Participatie Orhan Kaya in boekhandel Donner.

Bestellen

Bestel 'Man schiet op !' bij Bol.com € 15 5-10 werkdagen
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.