Management & organisatie / druk 7

-
Auteurs: D. Keuning, D.J. Eppink

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Economie -
Cover van het boek 'Management & organisatie / druk 7' van D. Keuning en D.J. Eppink
Uitgever Noordhoff Uitgevers B.V.
Uitgavejaar 2003
ISBN9020731300
ISBN139789020731309
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Management en Organisatie behoort tot de top van de Nederlandse managementliteratuur. In dit boek worden drie kernproblemen als centrale beslissingsgebieden in het managementproces behandeld. Het gaat hier om het structureringsprobleem, het extern afstemmingsprobleem en het intern afstemmingsprobleem.
Daarnaast passeren er meerdere actuele onderwerpen de revue, zoals ICT in relatie tot besluitvorming en IT-trends en de gevolgen daarvan voor de inrichting van organisaties. Met betrekking tot de aansturing van organisatieprocessen worden onder andere ERP, de Balanced Scorecard en het EFQM-model besproken.
Bovendien behandelt het boek nieuwe organisatievormen en -concepten, zoals procesgerichte organisaties en netwerkorganisaties. Er wordt ook ingegaan op nieuwe visies ten aanzien van effectief aansturen van grote concerns, sturing in netwerkorganisaties en organiseren zonder grenzen. De gevolgen voor organisaties van de steeds veranderende omgeving zijn eveneens een belangrijk onderwerp.
Het duidelijke taalgebruik en de heldere lay-out maken Management en Organisatie heel toegankelijk voor studenten. Met behulp van het werkboek (inclusief toetsenbank op cd-rom) kan kennis van de stof op een efficiƫnte wijze getoetst worden. Het caseboek behandelt verschillende actuele vraagstukken uit de praktijk. Ten slotte is er een uitgebreide handleiding voor docenten beschikbaar op cd-rom. Achter in het tekstboek staat een uitvoerige begrippenlijst.

Bestellen

Bestel 'Management & organisatie / druk 7' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.