Management accounting

-
Auteurs: J. Bulte, Jan Dijksma

Categorie:Business / Onderwerp: Economie -
Cover van het boek 'Management accounting' van J. Bulte en Jan Dijksma
Uitgever Noordhoff Uitgevers B.V.
Uitgavejaar 2002
ISBN9020730800
ISBN139789020730807
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Management Accounting kenmerkt zich door een heldere uiteenzetting van bedrijfskundige kostenonderwerpen, met Nederlandse, Amerikaanse en Duitse invalshoeken. De stof wordt toegelicht aan de hand van een groot aantal voorbeelden en vraagstukken. Dit maakt het een studentvriendelijk boek. Het auteursteam vormt een ideale mix van praktijkervaring en theoretische kennis. Dat blijkt uit de hoge kwaliteit van de voorbeelden en opgaven uit zowel de academische wereld als de praktijk van de accountancy.
De stof in deze uitgave van Management Accounting is ingedeeld in drie delen: het berekenen van kostprijzen, het maken van beslissingscalculaties en het beheersen van bedrijfsprocessen. De auteurs behandelen het vakgebied management accounting in relatie tot aanpalende vakken zoals economie, statistiek, organisatiekunde en psychologie.
Over de auteur
Prof. dr. J. Dijksma is hoogleraar Bedrijfseconomie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en aan de Universiteit Nyenrode. Hij houdt zich bezig met onderwijs en onderzoek op het gebied van accounting & finance.

Bestellen

Bestel 'Management accounting' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.