Management Classics / De ideeen van Henry Mintzberg over management

-
Auteur: Ben Tiggelaar

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Literatuur overig -
Cover van het boek 'Management Classics / De ideeen van Henry Mintzberg over management' van Ben Tiggelaar
Uitgevers Spectrum, MainPress B.V.
Uitgavejaar 2004
ISBN9077387129
ISBN139789077387122
TaalNederlands
TypeAudioboek (CD)

Samenvatting

Op deze audio-cd, die u in de auto kunt afspelen, behandelt Ben Tiggelaar de belangrijkste ideeën van Henry Mintzberg over management. Tiggelaar vat de belangrijkste opvattingen van Henry Mintzberg samen en bespreekt de belangrijkste ideeën van Henry Mintzberg met de Nederlandse praktijk in het achterhoofd.

Henry Mintzberg is een generalist op managementgebied. Hij publiceerde onder meer over managementgedrag, organisatiestructuren en verschillende vormen van strategieontwikkeling. Mintzberg werd in 1973 bekend door zijn onderzoek naar het dagelijks gedrag van managers. Hieruit bleek dat er doorgaans een groot verschil is tussen wat managers zeggen en wat zij in werkelijkheid doen. Ook in zijn latere boeken prikt Mintzberg veel luchtballonnen door. Maar tegelijkertijd helpt hij de lezer met nieuwe, heldere inzichten. Mintzberg is al decennia verbonden als hoogleraar aan de McGill University in Canada. Tevens is hij directeur van een internationaal mastersprogramma over management in de praktijk.

"Aangezien de gemiddelde manager langer in de auto zit dan thuis in de leesstoel, is het initiatief om de belangrijkste managementdenkers op cd te zetten toe te juichen" De Volkskrant, 23 maart 2004.

Bestellen

Bestel 'Management Classics / De ideeen van Henry Mintzberg over management' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.