Management Classics / De ideeen van Stephen Covey over leiderschap

-
Auteur: Ben Tiggelaar

Categorie:Business / Onderwerp: Management -
Cover van het boek 'Management Classics / De ideeen van Stephen Covey over leiderschap' van Ben Tiggelaar
Uitgever MainPress B.V.
Uitgavejaar 2003
ISBN9077387021
ISBN139789077387023
TaalNederlands
TypeAudioboek (CD)

Samenvatting

Op deze audio-cd die u in de auto kunt afspelen behandelt Ben Tiggelaar de ideeën van Stephen Covey. Tiggelaar staat uitgebreid stil bij de principes van leiderschap die volgens Covey echt van belang zijn. Daarnaast komt persoonlijke ontwikkeling aan de orde, geplaatst in Nederlands en praktisch perspectief.

Stephen R. Covey (1932) studeerde bedrijfskunde aan Harvard en promoveerde aan de Brigham Young Universiteit, waar hij later ook jarenlang doceerde. In 1984 richtte hij het Covey Leadership Center op, tegenwoordig FranklinCovey. Dit bedrijf verzorgt wereldwijd trainingen op het gebied van leiderschap en werkt zowel voor multinationals als voor bekende politici.

Stephen Covey werd pas echt bekend na 1989. In dat jaar kwam zijn boek 'The Seven Habits of Highly Effective People' uit. In het Nederlands vertaald als: 'De Zeven eigenschappen van effectief Leiderschap'. Daarin beschrijft hij de karaktereigenschappen die nodig zijn voor een succesvol en gelukkig leven. Wereldwijd werden van 'De zeven eigenschappen' meer dan tien miljoen exemplaren verkocht.
Vervolgens schreef hij het boek 'Prioriteiten' waarin hij de lezer maant niet bij de waan van de dag leven. Te veel worden we geregeerd door urgente, maar onbelangrijke zaken. Beter is het volgens Covey de inspanningen te richten op zaken die er werkelijk toe doen en niet zozeer urgent zijn. Door zich te richten op de belangrijke zaken kunnen mensen zich verder ontwikkelen. De lessen van Stephen Covey worden in diverse landen ter harte genomen. Zijn boeken staan steevast in de top 10 lijsten.

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap volgens Stephen Covey zijn:

1. Wees pro-actief

2. Heb een doel voor ogen

3. Begin bij het begin

4. Denk in termen van win/win

5. Probeer eerst te begrijpen alvorens begrepen te worden

6. Werk synergetisch

7. Houd de zaag scherp, oftewel: zorg dat je jezelf blijft vernieuwen

Een manager die zich aan deze geboden houdt, zal zich bewust worden van het feit dat zijn gedrag afhankelijk is van zijn eigen besluiten. Daardoor zal hij effectiever zijn tijd benutten en bij alle interacties naar wederzijds voordeel handelen in plaats van rivaliteit na te streven. Hij zal empathisch luisteren en openstaan voor nieuwe mogelijkheden. Zo'n manager zal zichzelf écht kunnen verbeteren, aldus Covey.

". . . Met alle 'greatest hits' uit managementland heeft de serie alles in zich om goud te worden", Tubantia.

Bestellen

Bestel 'Management Classics / De ideeen van Stephen Covey over leiderschap' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.