Management in sociaalagogische beroepen / druk 1

-
Auteurs: M. Coulter, S. Robbins

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Schoolboeken -
Cover van het boek 'Management in sociaalagogische beroepen / druk 1' van M. Coulter en S. Robbins
Uitgevers Pearson Education, Pearson Benelux B.V.
Uitgavejaar 2007
ISBN9043012734
ISBN139789043012737
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

MANAGEMENT IN SOCIAALAGOGISCHE BEROEPEN
Stephen P. Robbins en Mary Coulter
Het dynamische karakter van hedendaagse organisaties brengt zowel beloftes als uitdagingen met zich mee voor wie een leidende functie heeft. Dit geldt ook voor sociaalagogische beroepen.
Dit boek is een verkorte editie van Management, een van 's werelds meest gebruikte inleidingen in management voor het hoger onderwijs, en is speciaal bewerkt voor het hoger sociaalagogische onderwijs. De non-profitsector heeft een eigen aanpak nodig omdat deze organisaties in onze complexe maatschappij in toenemende mate worden geconfronteerd met unieke strategische opgaven. De auteurs slagen er in dit boek in de theorie op een duidelijke en aansprekende manier te koppelen aan de dagelijkse praktijk van managers in sociaalagogische beroepen.
Uitgaande van de traditionele verdeling van het takenpakket van de manager in vier functies - plannen, organiseren, leidinggeven en controleren - behandelen de auteurs alles wat aankomende managers moeten weten. Het boek bevat didactische hulpmiddelen die de lezer helpen met het beter opnemen en toepassen van de behandelde stof, zoals leerdoelen, samenvattingen, testvragen, teamoefeningen en cases met bijbehorende vragen.
Dit boek is bedoeld voor studenten die een opleiding volgen in het hoger sociaalagogische onderwijs, maar kan ook goed gebruikt worden door iedereen die werkzaam is in de sociaalagogische sector.
Stephen P. Robbins is een van de belangrijkste managementauteurs ter wereld en is emeritus hoogleraar aan de San Diego State University. Mary Coulter is docent en onderzoeker aan de Southwest Missouri State University.
Deze Nederlandstalige editie is bewerkt door Rob van den Berg en Jack de Swart. Rob van den Berg is zelfstandig P&O-adviseur en verbonden aan Goodsign Human Resource Management. Jack de Swart is docent organisatie en beleid aan de Saxion Hogescholen.

Bestellen

Bestel 'Management in sociaalagogische beroepen / druk 1' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.