Management van beleidsonderzoek

-

handreiking voor verdere professionalisering van een dynamisch vakgebiedCategorie:School & Studie / Onderwerp: Bedrijfskunde 1151
Cover van het boek 'Management van beleidsonderzoek'
Uitgevers Boom Uitgevers Den Haag, Boom bestuurskunde
Uitgavejaar 2011
ISBN139789460944208
TaalNederlands
TypeDigitaal boek

Samenvatting

Managementboeken zijn er genoeg, maar om de inzichten uit die boeken te kunnen toepassen op beleidsonderzoek is een hele vertaalslag nodig. Zo'n vertaalslag wordt in Management van Beleidsonderzoek gemaakt. Niet door allerlei managementconcepten (top-down) toe te passen op de situatie van beleidsonderzoek, maar door de specifieke situatie van beleidsonderzoek te beschrijven en daaraan (bottom-up) waar mogelijk managementconcepten te koppelen. De meeste hoofdstukken zijn op die manier tot stand gekomen. Daarnaast zijn er drie hoofdstukken die ingaan op typische onderzoeksaspecten waarover de managementliteratuur zich logischerwijs nauwelijks uitlaat: banden met de wetenschap, onderzoeksprogrammering, dataverzameling.

De auteurs zijn zonder uitzondering ervaren managers van beleidsonderzoek. Zij reflecteren op hun praktijkkennis en kunnen daarbij putten uit talloze voorbeelden waarbij zij zelf betrokken zijn geweest. Dat maakt het boek zeer toegankelijk voor de lezers voor wie het boek is geschreven.

Management van Beleidsonderzoek is bedoeld voor iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij beleidsonderzoek: onderzoekers zelf, managers bij onderzoeksbureaus en beleidsmedewerkers die onderzoek begeleiden. Het boek richt zich zowel op externe als op interne onderzoeksbureaus.

Geschikt voor: Alle e-readers te koop bij bol.com (of compatible voor PDF of ePub). Telefoons en tablets met Google

Bestellen

Bestel 'Management van beleidsonderzoek' bij Bol.com € 25,99 Direct beschikbaar
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.