Management van competenties / druk 1

-

het realiseren van HRM

Auteurs: E. van Sluijs, H.A. Hoekstra

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Bedrijfskunde 1758
Cover van het boek 'Management van competenties / druk 1' van E. van Sluijs en H.A. Hoekstra
Uitgever Gorcum b.v.
Uitgavejaar 1999
ISBN9023234669
ISBN139789023234661
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Met geheel herziene set van 45 taakcompetenties.

Het is een oud ideaal: één taal waarin de relaties van mens en organisatie goed kunnen worden beschreven. Mens en organisatie zijn immers niet zonder elkaar te denken, al voelen beide zich wel eens tot de ander veroordeeld. In mensbeelden en theorieën over het individu bestaat helaas weinig aandacht voor het organisatieniveau, en in het organisatiedenken is de individuele persoon nauwelijks terug te vinden en moeilijk in te passen. Terwijl een organisatie toch in essentie vooral uit mensen (en voor mensen) bestaat.

Het is ook een praktisch ideaal. Als de expertise over het functioneren van mensen en de kennis over het functioneren van organisaties kan worden samengebracht in één taal, dan is dat de sleutel tot het beter functioneren van beide. Dat praktische ideaal wordt door het competentie-begrip goed benaderd: het vormt een verbindende schakel met een grote praktische waarde.

De auteurs geven in dit boek een concrete uitleg van competenties als vermogens tot situationele effectiviteit in een bepaald domein. De mogelijkheden van mensen voor het leren van competenties krijgen veel aandacht. Tevens wordt een overzicht geboden over de ideeën en de praktische mogelijkheden van competentieprofilering en competentiemanagement, op basis van een visie op HRM in een kennisintensieve samenleving. De verbinding met kerncompetenties van de organisatie wordt gelegd. In een praktijkgericht gedeelte geven de auteurs tal van aanwijzingen en tips rond competentiemanagement, zonder een bepaalde methode heilig te verklaren. Gestreefd is naar nuchtere, duidelijke en concrete antwoorden op vragen rond competentiemanagement, zonder oppervlakkig en vaag te worden.

Bestellen

Bestel 'Management van competenties / druk 1' bij Bol.com € 24,95 Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis.
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.