Managementdilemma's

-
Auteur: Fons Trompenaars

Categorie:Business / Onderwerp: Management -
Cover van het boek 'Managementdilemma's' van Fons Trompenaars
Uitgever Het Financieele Dagblad
Uitgavejaar 2002
ISBN9025413900
ISBN139789025413903
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Dit boek is een bundeling van columns die Fons Trompenaars voor Het Financieele Dagblad heeft geschreven. De rode lijn die door alle columns loopt is dat managers in toenemende mate met schijnbaar tegengestelde waarden of dilemma's te maken krijgen.
Wat voor dilemma's moeten leiders onder ogen zien? Je moet als leider inspireren en toch ook luisteren. Je zal moeten beslissen en toch ook delegeren, je organisatie internationaliseren en centraliseren maar ook oog hebben voor lokale verantwoordelijkheden. Je behoort boven de materie te staan en tegelijkertijd gepassioneerd één te zijn met de missie van het geheel.
In dit boek beschrijft Trompenaars hoe de top van het internationale bedrijfsleven deze dilemma's formuleert en probeert op te lossen. Alle relevante aspecten van het huidige organisatiedenken beschouwt hij kritisch en menige heilige huisjes, zoals het gedachtegoed van Hofstede en Myers-Briggs, worden afgebroken. Trompenaars reikt alternatieve manieren aan om met dilemma's om te gaan en deze te integreren op een hoger plan.
Dit boek is een must voor de manager die de actuele managementvraagstukken wil volgen, op gebieden van leiderschap tot personeelsinstrumenten en van bedrijfscultuur tot veranderingsmanagement.

Bestellen

Bestel 'Managementdilemma's' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.