Managementjaar / 2005 / druk 1

-


Categorie:School & Studie / Onderwerp: Bedrijfskunde -
Cover van het boek 'Managementjaar / 2005 / druk 1'
Uitgevers Academic Service, Sdu Uitgevers, Sdu Uitgevers
Uitgavejaar 2004
ISBN9052614857
ISBN139789052614854
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

De Management Essay Prijs is een nieuwe prijs die met ingang van 2004 jaarlijks uitgereikt gaat worden. De Management Essay Prijs is een gezamenlijk initiatief van drie partijen die de ontwikkeling van managementliteratuur stimuleren:Academic Service, uitgeverij van managementboeken;
Managementboek.nl, de in managementliteratuur gespecialiseerde internetboekhandel;
De Baak, Opleidingscentrum van VNO-NCW.

De prijs heeft tot doel de ontwikkeling van het denken en publiceren over managementonderwerpen te stimuleren. De onderwerpen die in de essays aan de orde kunnen komen, dienen betrekking te hebben op de actuele situatie in het Nederlandse taalgebied. De nadruk ligt op ontwikkelingen in theorie, casuïstiek en toekomstige toepassingen alsmede analyses van belangwekkende onderwerpen in het afgelopen jaar. De bijdragen worden beoordeeld door een jury die bestaat uit (bekende) opinieleiders uit het Nederlandse bedrijfsleven en specialisten in de verschillende vakgebieden.De jury beoordeelt de bijdragen op basis van de volgende criteria:

' Praktische toepasbaarheid
' Originaliteit/vernieuwing
' Actualiteit/relevantie
' Toegankelijkheid/leesbaarheid
' Argumentatief vermogen/theoretische onderbouwing
' Herkenbaarheid

De jury heeft uit de inzendingen een selectie samengesteld met de 15 beste inzendingen. De winnaar, Janine Swaak met het essay Overleven in de kenniseconomie, is in november 2004 bekend gemaakt op een symposium, georganiseerd door De Baak.

Managementjaar 2005 bevat de 15 genomineerde essays en begint met het essay van de winnaar van de Management Essay Prijs 2004. Het jaarboek biedt daarmee een overzicht van de nieuwe ideeën en trends op verschillende vakgebieden en geeft daarmee een breed overzicht over de thema's die in 2004 leven.

Bestellen

Bestel 'Managementjaar / 2005 / druk 1' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.