Managementprofeten

-
Auteur: Marc Buelens

Categorie:Business / Onderwerp: Economie -
Cover van het boek 'Managementprofeten' van Marc Buelens
Uitgever Nieuwezijds
Uitgavejaar 2002
ISBN9057120666
ISBN139789057120664
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Buelens wijst de weg in de veelheid aan managementstromingen. Hij onderscheidt zes fundamentele krachten of invalshoeken: rationeel, sensitief, sturend, zelfregulerend, resultaatzoekend en stabiliserend, en bespreekt de ideeën van de belangrijkste vertegenwoordigers. Aan bod komen managementcoryfeeën als Frederick Taylor, Charles Handy, Abraham Maslow, Henry Mintzberg, Geert Hofstede, Peter Drucker, Joseph Juran, Herbert Simon, C.K. Prahalad, Michael Hammer en Tom Peters, om maar enkelen te noemen.
Marc Buelens laat zich niet snel meeslepen door de populariteit van sommige `goeroes' of stromingen en geeft duidelijk de kwaliteiten en tekortkomingen van elke school aan. Van elke managementdenker biedt hij een korte biografie, een samenvatting van diens ideeën, een overzicht van diens werken, een bespreking van de relevantie voor het huidige managementdenken en de concrete lessen die de moderne manager eruit kan trekken.
Marc Buelens doceert management aan de Universiteit Gent en aan de Vlerick Leuven Gent Managementschool. Managementprofeten is deels gebaseerd op Managementstromingen, een serie artikelen in het Vlaamse blad Management Vandaag.

"Een waardevol en prettig afstandelijk geschreven overzichtswerk. Voor een breed publiek toegankelijk." - Nederlandse Bibliotheek Dienst, mei 2002

"een knappe gisting van goeroe-ideeën. En aan het eind een heuse prijsuitreiking. Het feestje van de Gentse managementdocent Marc Buelens swingt. (...) Voor nieuwkomers in de managementliteratuur is deze profetenbundel daarom een aanrader. Ze krijgen 22 alom erkende topnamen in de juiste volgorde opgedist. In korte, rake typeringen passeren zowel de persoon als diens ideeën de revue." - de Volkskrant

Bestellen

Bestel 'Managementprofeten' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.