Managementvaardigheden

-

met XTRA

Auteur: Phillip Hunsaker

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Economie 698
Cover van het boek 'Managementvaardigheden' van Phillip Hunsaker
Uitgever Pearson Benelux B.V.
Uitgavejaar 2013
ISBN139789043024730
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

PHILLIP L. HUNSAKER
Managementvaardigheden
VIERDE EDITIE

In Managementvaardigheden wordt het opdoen van kennis van essentiële managementbegrippen gecombineerd met oefeningen voor alle cruciale vaardigheden die studenten moeten beheersen om hun persoonlijke managementvaardigheden te kunnen verbeteren.

Elk hoofdstuk van het boek is opgezet rond een leermodel, waarin met behulp van onder andere kennistesten, checklists, groepsoefeningen en praktijkoefeningen theorie en praktijk worden samengebracht op een voor elke student specifieke wijze.

Het boek is opgebouwd uit vier delen. Na de inleidende hoofdstukken in het eerste deel wordt in het tweede deel stilgestaan bij het zelfbewustzijn van de manager, de invloed van stress en tijd en de betekenis van normen en waarden voor leiderschap. De overige hoofdstukken zijn ingedeeld volgens de traditionele functies van management: plannen, organiseren, leidinggeven en bijsturen. Deze functies worden behandeld in deel drie over het managen van medewerkers, en in deel vier over het leidinggeven aan verandering en ontwikkeling van organisaties.

In deze vierde editie is het aantal Nederlandse en Europese voorbeelden en praktijksituaties uitgebreid. Elk hoofdstuk start met een actuele managementcase uit de praktijk van alledag. Hierdoor is de herkenbaarheid en toepasbaarheid verder ontwikkeld.

Dit boek is geschikt voor alle opleidingen in het hoger onderwijs waar de ontwikkeling van managementvaardigheden centraal staat.

Op www.pearsonxtra.nl is voor studenten en docenten aanvullend studie- en lesmateriaal beschikbaar, zoals een begrippentrainer, video-opdrachten, groepsoefeningen en een docentenhandleiding. Op de website staat ook een verwijzing naar een self-assessmentpakket met 45 zelfbeoordelingstests, ingedeeld naar individuele, groeps- en organisatievaardigheden.

Phillip L. Hunsaker is Professor of Management en is verbonden aan the School of Business Administration van de University of San Diego. Hij geeft regelmatig advies over management en leiderschap aan gerenommeerde (internationaal opererende) organisaties.
Rob van den Berg is zelfstandig HR-adviseur en verzorgt de HR Development voor uiteenlopende organisaties. Hij doceert regelmatig aan diverse (management)opleidingen. Danny Brouwer is verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen als opleidingscoördinator Manage ment Economie en Recht (MER). Beiden hebben meerdere publicaties op hun naam staan op het gebied van management, leidinggeven en de inzet van human resources.

Bestellen

Bestel 'Managementvaardigheden' bij Bol.com € 55,95 Op voorraad. Vandaag besteld, dinsdag in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.