Managementvaardigheden

-
Auteur: Paula J. Caproni

Categorie:Business / Onderwerp: Management -
Cover van het boek 'Managementvaardigheden' van Paula J. Caproni
Uitgever Nieuwezijds
Uitgavejaar 2002
ISBN9057121271
ISBN139789057121272
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Haal het beste naar boven in jezelf, anderen en je organisatie Wat is management? Dingen gedaan krijgen door middel van anderen? Nee, het is meer dan dat. Manager-zijn is een belangrijk onderdeel van onze identiteit. Het is de wijze waarop we de dag doorbrengen, het is wat we met en jegens anderen doen, het is de wijze waarop we onze competentie uitdrukken, het is onze beste kant en onze slechtste kant, en het is onze bijdrage aan de toekomst van onze organisatie en onze samenleving. Dit boek leert je om je functie als manager zodanig te gebruiken dat je het beste in jezelf, anderen en je organisatie naar boven haalt. Centrale thema's zijn: 1. De manager is niet langer een man met thuis een vrouw, maar een man of een vrouw, die in een organisatie werkt waar over werk/leven-balans wordt gerept maar tegelijk wordt verwacht dat je zeven dagen per week 24 uur per dag beschikbaar bent. Dit boek loodst je langs de kansen en obstakels van onze sociale en economische omgeving.
2. De meeste mensen die manager worden zien hun nieuwe baan als `dezelfde als de vorige, alleen groter', terwijl hun eerste verantwoordelijkheid als manager het scheppen van een context is waarin anderen tot hun beste verrichtingen komen. Dit boek helpt je om je instelling te veranderen en de overstap te maken van individuele medewerker naar een goede manager.
3. Mensen met een uitgebreid netwerk binnen en buiten hun organisatie zullen doorgaans effectiever zijn in hun baan, meer succes boeken in hun carrière en een gelukkiger, gezonder leven leiden dan degenen die dat niet hebben. Dit boek helpt je om relationele vaardigheden te ontwikkelen die je zowel op het werk als thuis van nut kunnen zijn.
4. Managers worden geconfronteerd met een schier eindeloze stoet van theorieën, rages en goeroes. Dit boek biedt de meest inzichtelijke en bruikbare management-theorieën. Zoals de socialist Kurt Lewin zei: 'Niets is zo praktisch als een goede theorie.' De geest van dit boek wordt het best verwoord door de uitspraak van Maya Lin, architecte en ontwerpster van het Vietnam-monument in Washington, DC: 'Ik creëer plaatsen waar je kunt nadenken, zonder te proberen te dicteren wat je moet denken.' Dr. Paula J. Caproni is directeur van het Executive Skills Program van de University of Michigan Business School, Ann Arbor, Michigan.

Bestellen

Bestel 'Managementvaardigheden' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.