Managen van diversiteit op de werkvloer

-
Auteur: K. Tjin a Djie

Categorie:Business / Onderwerp: Management 699
Cover van het boek 'Managen van diversiteit op de werkvloer' van K. Tjin a Djie
Uitgever Gorcum b.v.
Uitgavejaar 2010
ISBN139789023247364
TaalNederlands
TypeDigitaal boek

Samenvatting

Managen van diversiteit op de werkvloer geeft jou als professional de tools in handen om vorm te geven aan veiligheid, diversiteit en productiviteit in jouw organisatie. Het boek geeft antwoord op vragen als:

- Wat heb ik als manager of coach nodig om intercultureel competent te zijn?
- Hoe kan ik een veilige werkvloer met ruimte voor diversiteit realiseren?
- Welke rol spelen families en generaties daarbij?
- Welke competenties en instrumenten kan ik inzetten?

Om op een goede manier te kunnen omgaan met diversiteit heb je inzicht nodig in de belemmerende uitsluitingsmechanismen in de samenleving en op de werkvloer. Dit boek geeft je inzicht in de invloed van de geschiedenis in families, organisaties en de maatschappij op de mate waarin we ruimte geven aan de 'vreemde ander'.

Interculturele competenties, instrumenten en concepten die behulpzaam zijn bij het begeleiden van diversiteit komen uitgebreid aan de orde. Een belangrijk begrip bij het managen van diversiteit zijn de 'Beschermjassen'. Wat zijn 'Beschermjassen'? Welk effect hebben ze? En vooral: hoe kun je ze inzetten en wanneer doe je dat?

Managen van diversiteit op de werkvloer zit boordevol verhalen en ervaringen uit de praktijk. Het is in eerste instantie een boek voor managers en coaches, maar het is ook zeker interessant voor HRM'ers, opleiders en beleidsmedewerkers. Het doel van het boek is je te leren uitsluitingsmechanismen op de werkvloer te herkennen en aan te pakken. Elke manager heeft de opdracht een bijdrage te leveren aan een veilige en productieve werkvloer. Met inzicht in de 'Beschermjassen' krijg je het gereedschap in handen om de diversiteit op de werkvloer op een goede manier te managen.

Geschikt voor: Alle e-readers te koop bij bol.com (of compatible voor PDF of ePub). Telefoons en tablets met Google

Bestellen

Bestel 'Managen van diversiteit op de werkvloer' bij Bol.com € 9,5 Direct beschikbaar
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.