Managers en professionals

-

over management als probleem en oplossing

Auteur: H. de Bruijn

Categorie:Business / Onderwerp: Management 283
Cover van het boek 'Managers en professionals' van H. de Bruijn
Uitgever Academic Service
Uitgavejaar 2008
ISBN9052616906
ISBN139789052616902
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Professionals doen het echte werk in onze samenleving: ze staan voor de klas, opereren ons, vangen boeven, of doen onderzoek. In de afgelopen decennia zijn professionals steeds meer geconfronteerd met managers. En die brengen weinig goeds: meer bureaucratie, overbodige procedures en heel veel model talk. Door dit gedoe komen professionals steeds minder aan de kern van hun werk toe. Management is het probleem, niet de oplossing.
In dit boek laat Hans de Bruijn zien dat het allemaal waar is. Maar hij laat ook zien dat dit het halve verhaal is: management is soms ook een oplossing. En als het ook een oplossing is, is management bashing door professionals net zo simpel als de model talk van managers.
Management als probleem én oplossing leidt tot een soms verrassende waardering voor wat er in professionele organisaties gebeurt. En tot, wellicht contra-intuïtieve, aanbevelingen aan managers en professionals. Managers moeten, bijvoorbeeld, maar accepteren dat een professionele organisatie een eilandenrijk is en dat professionals voortdurend het wiel opnieuw uitvinden. Daar is vaak niets mis mee. En voor professionals is de boodschap bijvoorbeeld dat de vaak verfoeide prestatiemeting of protocollering soms ook bijdraagt aan de professionaliteit van de dienstverlening.
Hans de Bruijn is hoogleraar bestuurskunde aan de Technische Universiteit Delft.

Bestellen

Bestel 'Managers en professionals' bij Bol.com € 34,5 Op voorraad. Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.