Managers, maar dan echte ! / druk 1

-
Auteur: Henry Mintzberg

Categorie:School & Studie / Onderwerp: Bedrijfskunde -
Cover van het boek 'Managers, maar dan echte ! / druk 1' van Henry Mintzberg
Uitgever Scriptum
Uitgavejaar 2004
ISBN9055943762
ISBN139789055943760
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Management is een praktische activiteit, waarin een grote mate van ambachtelijkheid (ervaring) is verweven met een bepaalde hoeveelheid kunstenaarschap (inzicht) en een beetje wetenschappelijkheid (analyse). Een opleiding waarin de wetenschap te sterk wordt benadrukt, bevordert een managementstijl die te 'calculerend' is of, wanneer de afgestudeerden zoals ze tegenwoordig steeds vaker doen zich als kunstenaar zien, tot een daarmee verwante 'hero├»sche' stijl. Wij hebben in invloedrijke functies even weinig behoefte aan helden als aan technocraten. Wat wij nodig hebben zijn evenwichtige, toegewijde mensen met een 'betrokken' of 'ge├źngageerde' managementstijl. Dergelijke mensen vinden het hun taak, een sterkere organisatie achter te laten in plaats van alleen maar hogere aandelenkoersen. Bij hen zien we niet de arrogante overmoed die voor leiderschap moet doorgaan.
De vorming van zulke managers vereist een andere opzet van de managementopleiding, een opzet waarin betrokkenheid een plaats krijgt en managers uit de praktijk worden gestimuleerd te leren van hun eigen ervaringen. Met andere woorden, de ambachtelijke kant en de kunst van het managen moeten van de managementvorming deel uitmaken, waardoor ze in de praktijk van het managen weer een plaats krijgen.
Dit boek is bestemd voor alle weldenkende lezers met belangstelling voor een managementopleiding en de managementpraktijk.

Bestellen

Bestel 'Managers, maar dan echte ! / druk 1' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.