Managing

-

nederlandstalige editie

Originele titel: Managing
Auteur: Mintzberg

Categorie:Business / Onderwerp: Management 922
Cover van het boek 'Managing' van  Mintzberg
Uitgever Business Contact
Uitgavejaar 2010
ISBN139789047082118
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Een halve eeuw geleden zette Peter Drucker management op de kaart. De opkomst van 'leiderschap' drukte het thema vervolgens in de marge. Henry Mintzberg richt de focus weer op de manager.
'Leiderschap is gewoon goed uitgevoerd management,' schrijft hij.

Dit statement krijgt inhoud in dit boek. Mintzberg sprak met en keek naar 29 managers in allerlei organisaties (commercie, overheid, de zorg). De gedetailleerde problemen die er speelden, en de oplossingen die deze managers ontwikkelden, waren voor hem reden management te beschrijven als vaardigheid, niet als wetenschap en zelfs niet als een functie. Je leert managen door ervaring en het werk wordt altijd in een bepaalde context uitgevoerd. Een echt effectief manager combineert zijn krachten en zwaktes, en ontwikkelt zijn eigen stijl vanuit reflectie en analyse, samenwerking en proactiviteit. Mintzberg richt zich op de wezenlijke vragen als 'hoe kun je onder grote druk toch de juiste beslissingen nemen?' en 'hoe stuur je mensen aan als je ze beslissingsvrijheid wilt geven?'

Dit standaardwerk van Mintzberg zet zijn tijdloze ideeën hernieuwd op scherp. Zoals altijd zijn zijn ideeën dwars, mythedoorbrekend en zeer goed onderbouwd. Dit is eindelijk weer eens een boek voor managers dat er echt toe doet.

Bestellen

Bestel 'Managing' bij Bol.com € 22,99 Uiterlijk 8 december in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.