Manco

-
Originele titel: La Disparition
Auteur: Georges Perec

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Romans -
Cover van het boek 'Manco' van Georges Perec
Uitgevers Arbeiderspers, De Arbeiderspers
Uitgavejaar 2009
ISBN902956766X
ISBN139789029567664
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Perec beschrijft in t Manco een wereld waarin de letter e de meest voorkomende klinker in onze taal verbannen is. In dit boeiende verhaal vol diepere betekenissen maakt Perec met de nodige humor dit gemis constant voelbaar. Een gemis waar hoofdpersoon Anton Vocalis en de andere personages in dit boek maar niet de vinger achter weten te krijgen.
In hun zoektocht naar de waarheid blijken verschillende personages familie van elkaar te zijn en wordt het allengs duidelijk dat er een vloek op deze familie rust. Zodra een personage begrijpt wat er aan de hand is, sterft hij, want uitroepen dat de letter e mist, is een overtreding van de romanwerkelijkheid waarin deze personages gedoemd zijn te leven.
In `t Manco maakt woede plaats voor wraak, regelgeving voor dictatuur, werkelijkheid voor schijn, geloof voor hoop of wanhoop, toeval voor noodlot.

t Manco is een unieke roman waarin de letter e schittert door afwezigheid.

Georges Perec was een experimenteel schrijver en legde zich bij het schrijven vaak bewust formele restricties op. In 1969 verscheen zijn e-loze roman La disparition. In deze Nederlandse vertaling volgt Guido van de Wiel het origineel zowel inhoudelijk als vormtechnisch.

Kijk voor uitgebreide informatie op: www.t-manco.nl

Bestellen

Bestel 'Manco' bij Bol.com € 19,95 Reserveer nu een exemplaar. Beschikbaar op 21-02-2022
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.