'N luisterrijk verleden

-

van hoorspel naar kijkspel : een vrije reis door omroepland en de theaterwereld

Auteur: P. Ekel

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Film & TV 12
Cover van het boek ''N luisterrijk verleden' van P. Ekel
Uitgevers Gopher B.V., Wedding Nederland B.V.
Uitgavejaar 2006
ISBN9051790619
ISBN139789051790610
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Hoorspelweb.nl, 14 juli 2008: "(...) omdat Piet Ekel snapt hoe de wereld van radio en tv in elkaar steekt, heeft ie een prachtig boek geschreven. (...) Het boek staat vol leuke en minder leuke anekdotes en is heerlijk om te lezen. Een echte aanrader voor hen die meer van de achtergrond willen weten."

De geschiedenis van het hoorspel is van nature nauw verbonden met de historie van de radio in het algemeen en die van de omroepverenigingen in het bijzonder. In het totale radio-aanbod neemt het hoorspel een bescheiden plaats in, maar was niettemin prominent aanwezig en kon altijd rekenen op een trouwe kring luisteraars.

In dit boek van Piet Ekel - beter bekend als Malle Pietje uit de beroemde tv-serie Swiebertje - vindt u echter niet alleen de populaire opkomst en de dramatische neergang van dit fenomeen beschreven, maar tevens een opsomming van alle andere evenementen, optredens, afleveringen en sappige anekdotes die daarmee samen hingen, geillustreerd met prachtige foto's uit die tijd.

Dit boek is als het winkeltje van Malle Pietje zelf: vol verhalen, historie en van onschatbare waarde!

Op 8 april 2010 werd door omroep Max in hun programma 'Tijd voor Max' aandacht besteed aan Piet Ekel en zijn boek. Door hier te klikken kunt u het betreffende fragment uit de uitzending bekijken en beluisteren.

Bestellen

Bestel ''N luisterrijk verleden' bij Bol.com € 24 5-10 werkdagen
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.