'n Vriend

-
Auteur: Bert Hiddema
Cover van het boek ''n Vriend' van Bert Hiddema
Uitgever Pandora Pockets
Uitgavejaar 2006
ISBN9046703045
ISBN139789046703045
TaalNederlands
TypePocket

Samenvatting

Sinds kindsbeen wist André hazes een ding zeker: 'Als ik doodga, kom ik op het journaal'. Na zijn overlijden zaten 5.047.000 kijkers aan de buis gekluisterd tijdens de uitzending van André Bedankt. Nog geen week later scoorde hij zijn eerste nummer 1-hit in de top 40.
André Hazes, geboren en getogen in De Pijp, veroverde heel Nederland met zijn levenspop, die uit ieders hart gegrepen is. Blues noemde hij het zelf - en terecht, blijkt uit deze biografie van Bert Hiddema, want de weg naar de top was lang en krom. Vol ups en downs, met valkuilen en valstrikken. Hiddema's ruime ervaring als biograaf leert dat elk mens wordt gevormd door zijn jeugd. Dus sprak hij onder andere met jongens en meisjes uit de straat waar hazes geboren werd, met zijn eerste liefde, en vele andere ooggetuigen. Daardoor toont 'n Vriend, anders dan de boeken die al over Hazes bestaan, ook de schaduwkanten van de grootste volkszanger die Nederland heeft gehad. Een eerlijk en toch warmbloedig portret.
Wie kan Hazes beter beschrijven dan Bert Hiddema, die eerder pakkende biografieën publiceerde over andere roemruchte Amsterdammers als Rinus Michels, Ruud Gullit, Johan Cruijff en Johnny Jordaan en het leven beschreef van Edith Piaf, Bob Dylan, Jerry Garcia en Charlie Parker.

Bestellen

Bestel ''n Vriend' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.