Natuurlijk vechtdal

-

Ommen - Hardenberg - Duitse grens

Auteur: Johan Poffers

Categorie:Wonen & Tuinieren / Onderwerp: Wonen & Tuinieren overig -
Cover van het boek 'Natuurlijk vechtdal' van Johan Poffers
Uitgevers Heinink, Boekwinkel Heinink
Uitgavejaar 2012
ISBN139789081590792
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Ruim een eeuw lang, vanaf circa 1900, stroomde de Overijsselse Vecht als een 'Fremdkörper' door het Vechtdal. Het was veel meer een afvoergeul, ingesnoerd door steenbeslag, dan een rivier. Het winterbed was zo veel mogelijk van de stroom losgekoppeld.
Rond de millenniumwisseling kwam daar verandering in. De overstromingen in de jaren negentig van de vorige eeuw en de klimaatveranderingen brachten nieuwe inzichten in het rivierbeheer. Waterveiligheid heeft nu de hoogste prioriteit. Daarnaastleeft het besef, dat water ook langer vastgehouden moet worden om uitdroging van het stroomgebied tegen te gaan. Dat kunnen we realiseren door de Vecht meer ruimte te geven. We halen oeverbeslag weg, sluiten afgesneden meanders weer aan en graven nieuwe meestromende meanders. De rivier mag weer vrijer stromen. En dat levert op veel plaatsen natuurwinst op!In het door de provincie Overijssel geïnitieerde project Ruimte voor de Vecht wordt de Vecht ingericht als een halfnatuurlijke laaglandrivier.

Dit project wordt gesteund door alle Vechtgemeenten, waterschappen, Regionaal Bureau voor Toerisme Vechtdal-IJsseldelta, Overijssels Particulier Grondbezit, Staatsbosbeheer en diverse maatschappelijke organisaties.

Bestellen

Bestel 'Natuurlijk vechtdal' bij Bol.com € 24,95 Op werkdagen besteld, binnen 1-2 werkdagen in huis
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.