Nederlandse Kottervisserij in beeld / 1960-1969

-
Auteur: J. van den Berg

Categorie:Sport & Hobby / Onderwerp: Watersport 106
Cover van het boek 'Nederlandse Kottervisserij in beeld / 1960-1969' van J. van den Berg
Uitgever Lanasta
Uitgavejaar 2006
ISBN9086160107
ISBN139789086160105
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

De jaren zestig waren voor de kottervisserij een periode van grote bloei. Deze bloei ging gepaard met de nodige verbeteringen van zowel het vaartuig als de vismethode. Niet alleen in de visserij maar ook maatschappelijk gezien een tijdsvak met vele veranderingen.
Scheepstypes en visserijmethoden, die vele decennia hun waarde voor de Nederlandse visserij hadden bewezen, verdwenen. Nieuwe revolutionaire vaartuigen deden hun intrede. Het schrobnet, dat sinds de Middeleeuwen bekend was, kwam als de boomkor deze jaren in het middelpunt van de belangstelling te staan. Deze vismethode werd niet alleen berucht door het beter vangen van platvis ten opzichte van de bordentrawl, maar vooral door de vele ongelukken en rampen in deze periode, waarbij veel mensenlevens te betreuren vielen.
Viste in het begin van de jaren zestig een handvol kotters met de boomkor, heel anders was het aan het eind van dit decennium toen de 'bokkenvisserij' niet meer weg te denken viel. De schaalvergroting en de pk-race in de kottersector kwamen deze jaren goed op gang.
En getuige de vele kotters en mensenlevens die aan de zee ten prooi vielen kunnen we concluderen dat het aloude gezegde 'De vis wordt duur betaald' zeker op deze jaren van toepassing was.

Bestellen

Bestel 'Nederlandse Kottervisserij in beeld / 1960-1969' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.