Nederlandse kunst in het Rijksmuseum 1600-1700

-

uit de verzameling van het Rijksmuseum

Auteur: Onbekend

Categorie:Kunst & Cultuur / Onderwerp: Beeldende kunst 30
Cover van het boek 'Nederlandse kunst in het Rijksmuseum 1600-1700' van  Onbekend
Uitgever Uitgeverij WBOOKS
Uitgavejaar 2001
ISBN9040095515
ISBN139789040095511
TaalNederlands
TypeHardcover

Samenvatting

Nergens ter wereld kan de Hollandse kunst van de Gouden Eeuw zo rijk en veelzijdig gepresenteerd worden als in het Rijksmuseum. Nederlandse kunst 1600-1700 geeft daarvan een verrassende doorsnede in ruim tweehonderd bekende en onbekende kunstwerken: schilderijen, beelden, zilver, glas, meubels, prenten en tekeningen.
Daaronder zijn meesterwerken van uiteenlopende kunstenaars als Frans Hals, Rembrandt, Jacob van Ruisdael, Jan Steen, Johannes Vermeer en vele anderen. Ook de kunstnijverheid en de sculptuur zijn rijk vertegenwoordigd.
Een belangrijk deel van de in kleur afgebeelde kunstwerken wordt in korte essays besproken. Daaraan vooraf zijn er stimulerende, rijk geïllustreerde, artikelen waarin wordt ingegaan op de historische context, de totstandkoming van uiteenlopende kunstwerken, de kunstmarkt en de verzamelgeschiedenis.
Dit is het tweede deel in een reeks van vier waarin een overzicht van vijf eeuwen Nederlandse kunst wordt gegeven aan de hand van de verzamelingen van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Bestellen

Bestel 'Nederlandse kunst in het Rijksmuseum 1600-1700' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.