(On)geloof

-

Gesprekken Over God & Religie

Originele titel: Tu Credit? Conversazioni Su Dio E La Religione
Auteur: A. Monda

Categorie:Religie & Esoterie / Onderwerp: Theologie 295
Cover van het boek '(On)geloof' van A. Monda
Uitgevers Uitgeverij Ten Have, Have, Ten
Uitgavejaar 2007
ISBN9025957862
ISBN139789025957865
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

Prominente Amerikaanse intellectuelen en kunstenaars spreken openhartig over hun geloof of ongeloof in een al dan niet persoonlijke god. In korte maar krachtige interviews vertellen ze over de rol die dat (on)geloof in hun werk en leven speelt.

De kracht van het boek schuilt in ontroerende, po√ętische details. Zo stelt Michael Cunningham zich God voor als een zwarte vrouw, omdat zijn nanny een lieve zwarte vrouw was. En Nathan Englander vergelijkt zijn relatie tot religie met iemand die al zijn kleren heeft uitgetrokken: 'Hij vindt het opwindend, maar hij weet niet hoe hij met zijn naaktheid moet omgaan.'
Aan het woord komen Paul Auster, Saul Bellow, Michael Cunningham, Nathan Englander, Jane Fonda, Richard Ford, Paula Fox, Jonathan Franzen, Spike Lee, Daniel Libeskind, David Lynch, Toni Morrison, Grace Paley, Salman Rushdie, Arthur Schlesinger jr., Martin Scorsese, Derek Walcott en Eli Wiesel.

Antonio Monda doceert filmregie aan de New York University. Hij organiseert filmfestivals en -voorstellingen voor MoMA en het Guggenheim Museum. Hij schreef eerder een boek over de geschiedenis van de Amerikaanse cinema. Monda is zelf rooms-katholiek.

Bestellen

Bestel '(On)geloof' bij Bol.com
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.