'Pappa en Mamma! Waarom hebben jullie mij teruggehaald?'

-
Auteur: L. Koopman-Veenstra

Categorie:Literatuur / Onderwerp: Biografieën & Memoires -
Cover van het boek ''Pappa en Mamma! Waarom hebben jullie mij teruggehaald?'' van L. Koopman-Veenstra
Uitgevers Calbona Uitgeverij, Vrije Uitgevers, Calbona
Uitgavejaar 2014
ISBN139789490075156
TaalNederlands
TypePaperback

Samenvatting

`Pappa en Mamma! Waarom hebben jullie mij teruggehaald?
Het was daar zo rustig en vredig.¿
Zo vraagt Leonard als hij uit zijn coma ontwaakt. Lokke en Jan weten niet wat ze daarop moeten antwoorden. Net zo als de artsen, psychologen en hulpverleners de jaren die volgen niet weten wat ze met de jongen aanmoe¿ten.
Op zeventienjarige leeftijd verandert een brommerongeluk Leonard Koop¿man, van een rebelse, maar o zo lieve jongen, in een kerel die zijn draai niet meer kan vinden in de normale samenleving. Hij loopt van instelling tot instelling, en van de ene sloot in de andere.
Pappa en mamma! Waarom hebben jullie mij teruggehaald? is de biografie van Leonard ¿ een doodgewone jongen, die in zijn puberteit een bijnadoodervaring had. Van zijn eerste dagen na het ongeluk, waarin de moeilijkheden om het leven volwaardig op te pakken al doorschijnen, tot de wetenschap dat hij door niemand opgevangen kan worden, en vervolgens zijn ontluisterende keuze om het leven vaarwel te zeggen. Het boek is een schets van een warme familie, maar geeft ook een onthutsend beeld van wat er gebeurt als een samenleving niet weet hoe een jongen met een probleem op te vangen.
Leonards moeder Lokke Koopman¿Veenstra schreef dit boek met de hoop dat artsen, verpleegkundigen en sociaal¿maatschappelijk werkers ontdekken wat een bijna doodervaring inhoudt en welke gevolgen dit kan hebben voor iemands leven en dat van zijn naasten.

Bestellen

Bestel ''Pappa en Mamma! Waarom hebben jullie mij teruggehaald?'' bij Bol.com € 17,95 Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis.
  zoek
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via e-mail Printen Delen op andere sociale netwerken
Zoek je ook goede films? Bezoek Leukomtekijken.